Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noord-Scharwoude

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Noord-Scharwoude heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Noord-Scharwoude.
 • Dit is de oorsprong van onder andere eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €235 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Noord-ScharwoudeHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1723
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Noord-Scharwoude

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Langedijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Noord-Scharwoude hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Noord-Scharwoude?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Noord-Scharwoude. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Noord-Scharwoude heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Noord-Scharwoude

De waterhardheid van het water in Noord-Scharwoude bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-noord-scharwoude-1723

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Apic Zetes
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR30

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noord-Scharwoude reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Noord-Scharwoude.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1150 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Noord-Scharwoude.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel experts, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €910
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €140 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Noord-Scharwoude?
De hardheid van het leidingwater in Noord-Scharwoude is grofweg 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Noord-Scharwoude.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie