Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Broek op Langedijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Broek op Langedijk heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Broek op Langedijk.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Broek op LangedijkZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1721
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Broek op Langedijk

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en strepen op de ramen? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Langedijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Broek op Langedijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Broek op Langedijk?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Broek op Langedijk. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Broek op Langedijk zit met een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Broek op Langedijk

De waterhardheid van het drinkwater in Broek op Langedijk is om en nabij de 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-broek-op-langedijk-1721

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Broek op Langedijk reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Broek op Langedijk.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een slim systeem zit ergens tussen de €1525 en €2025 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Broek op Langedijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct vakmannen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektronische waterontharderV.a €900
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €80 op jaarbasis
InstallatieVanaf €180
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Broek op Langedijk?
De waterhardheid in Broek op Langedijk ligt rond de 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals comfortabel douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Broek op Langedijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie