Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuid-Scharwoude

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Zuid-Scharwoude resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Zuid-Scharwoude.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een witte aanslag op het glaswerk en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €290 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Zuid-ScharwoudeHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuid-Scharwoude

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Langedijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zuid-Scharwoude wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zuid-Scharwoude?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zuid-Scharwoude. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuid-Scharwoude heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zuid-Scharwoude

De waterhardheid van het water in Zuid-Scharwoude is ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuid-scharwoude-1722

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • North Star 17ED
 • BWT AQA Perla 5
 • Kinetico Ergo 9
 • Erie IQsoft Eco9

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zuid-Scharwoude voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zuid-Scharwoude.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1825 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zuid-Scharwoude.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Mechanische waterontharderC.a. €660
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1070
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €150
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Zuid-Scharwoude?
De hardheid van het water in Zuid-Scharwoude is ongeveer 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland ligt op 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zuid-Scharwoude.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie