Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudkarspel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Oudkarspel resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Oudkarspel.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €200 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OudkarspelHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1724
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oudkarspel

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Langedijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Oudkarspel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oudkarspel?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oudkarspel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oudkarspel heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oudkarspel

De waterhardheid van het drinkwater in Oudkarspel bedraagt ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oudkarspel-1724

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Amysoft E-100
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Atag Descale 30

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oudkarspel verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oudkarspel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot wel €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €790, zonder installeren. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €1800 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Oudkarspel.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €1010
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €90 p/jaar
MontageBegint bij €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oudkarspel?
De waterhardheid in Oudkarspel ligt rond de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere stookkosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudkarspel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie