Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koedijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Koedijk heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Koedijk.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalkaanslag en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €260 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid KoedijkTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1832
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Koedijk

Heb je in huis last van een irriterende huid en/of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Langedijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Koedijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koedijk?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Koedijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Koedijk heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager energieverbruik, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Koedijk

De waterhardheid van het leidingwater in Koedijk is om en nabij de 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-koedijk-1832

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 10
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • AEG 26 L
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Koedijk voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Koedijk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot wel €2100 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €850, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Koedijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten installateurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderCirca €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €920
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €140 per beurt
PlaatsingC.a. €275
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Koedijk?
De hardheid in Koedijk ligt rond de 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Koedijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie