Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoeleden

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Hoeleden leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je handige info over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Hoeleden.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals geïrriteerde huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HoeledenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3471
Gem. Gasverbruik M31.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoeleden

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of strepen op je ruiten? Meer en meer huishoudens plaatsen een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Kortenaken kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hoeleden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hoeleden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Hoeleden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hoeleden zit met een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hoeleden

De waterhardheid van het drinkwater in Hoeleden is 10,08 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-hoeleden-3471

Interessante installaties

 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoeleden voer je de dH waarde terug van 10,08 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een laag tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hoeleden.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €710 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1575 en €1700 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Hoeleden.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Mechanische waterontharderCirca €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1120
Regeneratiezout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €120 p/jaar
InstallatieCirca €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Hoeleden?
De waterhardheid in Hoeleden ligt rond de 10,08 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoeleden.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie