Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waanrode

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Waanrode maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 10,08 dH in Waanrode.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WaanrodeTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3473
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Waanrode

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Kortenaken werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Waanrode hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waanrode?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Waanrode. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Waanrode heeft een waterhardheid van 10,08. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Waanrode

De waterhardheid van het drinkwater in Waanrode bedraagt ongeveer 10,08 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-waanrode-3473

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Waanrode verklein je de dH waarde van 10,08 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Waanrode.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €760, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1150 en €2125 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Waanrode.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Elektrische waterontharderC.a. €1150
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €80 p/jaar
PlaatsingVanaf €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Waanrode?
De waterhardheid in Waanrode ligt rond de 10,08 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waanrode.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energierekening, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie