Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kersbeek-Miskom

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Kersbeek-Miskom heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je bruikbare info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Kersbeek-Miskom.
 • Dit is de oorsprong van problemen als apparaten die slecht werken en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €250 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Kersbeek-MiskomHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3472
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kersbeek-Miskom

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Kortenaken zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kersbeek-Miskom hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kersbeek-Miskom?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kersbeek-Miskom. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kersbeek-Miskom heeft een gemeten waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kersbeek-Miskom

De waterhardheid van het water in Kersbeek-Miskom is 10,08 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kersbeek-miskom-3472

Populaire merken en modellen

 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kersbeek-Miskom reduceer je de dH waarde van 10,08 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kersbeek-Miskom.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €830, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €2250 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterverzachter in Kersbeek-Miskom.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Mechanische waterontharderRond de €720
Waterontharder (elektronisch)C.a. €950
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudVanaf €85 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kersbeek-Miskom?
De waterhardheid in Kersbeek-Miskom ligt op 10,08 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen middels pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kersbeek-Miskom.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie