Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Margriete-Houtem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Margriete-Houtem zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je nuttige info info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 10,08 dH in Sint-Margriete-Houtem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Margriete-HoutemTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3470
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Margriete-Houtem

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of bittere thee en koffie? Meer en meer huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Kortenaken werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Margriete-Houtem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Margriete-Houtem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Margriete-Houtem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Margriete-Houtem kent een waterhardheid van 10,08. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint-Margriete-Houtem

De waterhardheid van het water in Sint-Margriete-Houtem is 10,08 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-margriete-houtem-3470

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Margriete-Houtem minimaliseer je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Margriete-Houtem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €95 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van deze systemen beginnen bij €670, exclusief installatiekosten. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €2150 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Margriete-Houtem.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderV.a €650
Elektrische waterontharderV.a €1170
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €140 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sint-Margriete-Houtem?
De waterhardheid in Sint-Margriete-Houtem is gemiddeld 10,08 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Margriete-Houtem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie