Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ransberg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Ransberg heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,08 dH in Ransberg.
 • Dit kan leiden tot situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid RansbergHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3470
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ransberg

Heb je last van huidirritaties of bittere thee en koffie? Flink wat huishoudens nemen een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Kortenaken kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Ransberg heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ransberg?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ransberg. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ransberg heeft een geschatte waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ransberg

De waterhardheid van het water in Ransberg is ongeveer 10,08 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ransberg-3470

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ransberg reduceer je de dH waarde van 10,08 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ransberg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1300 en €1700 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Ransberg.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €960
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €115 (jaarbasis)
MontageC.a. €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Ransberg?
De hardheid van het leidingwater in Ransberg ligt rond de 10,08 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ransberg.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie