Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wilsum

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Wilsum resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.10 dH in Wilsum.
 • Dit kan zorgen voor problemen als strepen op de ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €305 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WilsumHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8274
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wilsum

Heb je in huis last van verstopte leidingen en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep mensen plaatsen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Kampen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Wilsum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wilsum?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wilsum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wilsum ontvangt een waterhardheid van 6.10. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wilsum

De waterhardheid van het water in Wilsum is ongeveer 6.10 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wilsum-8274

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Atlantis AT210
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • General electric GE-26HI
 • Culligan Medallist 910
 • Boshuis Combilux plus 150

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wilsum reduceer je de dH waarde van 6.10 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wilsum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot wel €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €800, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1100 en €2125 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Wilsum.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderV.a €830
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1120
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 p/jaar
PlaatsingC.a. €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wilsum?
De hardheid van het leidingwater in Wilsum is grofweg 6.10 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wilsum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie