Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder IJsselmuiden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in IJsselmuiden zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je handige info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.10 dH in IJsselmuiden.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid IJsselmuidenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen IJsselmuiden

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Kampen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in IJsselmuiden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in IJsselmuiden?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in IJsselmuiden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • IJsselmuiden heeft een waterhardheid van 6.10. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in IJsselmuiden

De waterhardheid van het drinkwater in IJsselmuiden bedraagt ongeveer 6.10 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ijsselmuiden-8275

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Amysoft E-100

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in IJsselmuiden verlaag je de dH waarde van 6.10 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in IJsselmuiden.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1700 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in IJsselmuiden.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel vakmannen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektrische waterontharderCirca €1120
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €135 p/jaar
PlaatsingCirca €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in IJsselmuiden?
De hardheid van het leidingwater in IJsselmuiden is om en nabij de 6.10 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in IJsselmuiden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie