Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kamperveen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Kamperveen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je praktische informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.10 dH in Kamperveen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KamperveenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8278
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kamperveen

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen of glascorrosie? Een groot deel van de Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Kampen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Kamperveen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kamperveen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kamperveen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kamperveen zit met een waterhardheid van 6.10. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energiekosten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kamperveen

De waterhardheid van het water in Kamperveen is ongeveer 6.10 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kamperveen-8278

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Bayard Tenera 14
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kamperveen verlaag je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kamperveen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1525 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kamperveen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektrische waterontharderC.a. €1050
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractV.a €80 per 12 maanden
MontageVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kamperveen?
De waterhardheid in Kamperveen is plus minus 6.10 dH. De waarde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kamperveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie