Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Heerenbroek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in s-Heerenbroek leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.10 dH in s-Heerenbroek.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als strepen op je ruiten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid s-HeerenbroekWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen s-Heerenbroek

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Kampen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in s-Heerenbroek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in s-Heerenbroek?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in s-Heerenbroek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • s-Heerenbroek heeft een waterhardheid van 6.10. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in s-Heerenbroek

De waterhardheid van het leidingwater in s-Heerenbroek is om en nabij de 6.10 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-s-heerenbroek-8275

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Bayard Ecosoft 10
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • BWT AQA Perla 5
 • BWT Aquadial softlife bio 15

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in s-Heerenbroek voer je de dH waarde terug van 6.10 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in s-Heerenbroek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2150 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €810 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1525 en €2000 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in s-Heerenbroek.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Elektrische waterontharderRond de €980
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €125 per beurt
MontageRond de €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in s-Heerenbroek?
De hardheid van het kraanwater in s-Heerenbroek is grofweg 6.10 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in s-Heerenbroek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie