Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zalk

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.10 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Zalk zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.10 dH in Zalk.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid ZalkWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8276
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zalk

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en/of te veel schoonmaken? Veel woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Kampen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zalk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zalk?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zalk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zalk heeft een geschatte waterhardheid van 6.10. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zalk

De waterhardheid van het leidingwater in Zalk is om en nabij de 6.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zalk-8276

Interessante installaties

 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • AquaCombi AquaCell
 • Kinetico Sumo 2
 • Puricom Stratos UFW25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zalk verklein je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zalk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2100 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Zalk.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 per beurt
MontagekostenCirca €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Zalk?
De hardheid in Zalk bedraagt 6.10 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zalk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie