Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bosschenhoofd

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Bosschenhoofd maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.84 dH in Bosschenhoofd.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een droge huid en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BosschenhoofdHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4744
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bosschenhoofd

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of glascorrosie? Steeds meer mensen installeren een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In de gemeente Halderberge werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Bosschenhoofd hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bosschenhoofd?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Bosschenhoofd. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bosschenhoofd zit met een waterhardheid van 7.84. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bosschenhoofd

De waterhardheid van het leidingwater in Bosschenhoofd bedraagt circa 7.84 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bosschenhoofd-4744

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watergenius HWS 1500
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Erie Slimline Eco11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bosschenhoofd reduceer je de dH waarde van 7.84 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bosschenhoofd.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2000 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bosschenhoofd.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog specialisten, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Mechanische waterontharderC.a. €760
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1040
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €160 per jaar
MontagekostenRond de €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Bosschenhoofd?
De hardheid in Bosschenhoofd schatten we op 7.84 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bosschenhoofd.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie