Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoeven

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Hoeven heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.84 dH in Hoeven.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €200 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HoevenFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4741
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoeven

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat Nederlanders plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Halderberge kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Hoeven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoeven?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoeven. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt zacht en fris water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoeven heeft een waterhardheid van 7.84. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hoeven

De waterhardheid van het drinkwater in Hoeven ligt op ong. 7.84 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoeven-4741

Interessante installaties

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Judo Quicksoft-C
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Bayard Tenera 28
 • Delta Escalda

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hoeven minimaliseer je de dH waarde van 7.84 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hoeven.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €1925 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Hoeven.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Elektronische waterontharderV.a €1180
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €150 op jaarbasis
MontagekostenRond de €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hoeven?
De hardheid van het water in Hoeven is gemiddeld 7.84 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoeven.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie