Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudenbosch

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Oudenbosch heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.84 dH in Oudenbosch.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €345 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid OudenboschHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oudenbosch

Heb je last van verstopte leidingen of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huishoudens kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Halderberge zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oudenbosch hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oudenbosch?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oudenbosch. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oudenbosch ontvangt een waterhardheid van 7.84. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oudenbosch

De waterhardheid van het water in Oudenbosch is om en nabij de 7.84 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudenbosch-4731

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Mooiwater Grande
 • Detandt-Simon Primo 25
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Fegon AquaStar 1800 ES

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Oudenbosch reduceer je de dH waarde van 7.84 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oudenbosch.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1450 en €1750 incl. installatie. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oudenbosch.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel specialisten, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Elektronische waterontharderCirca €1190
Zout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €140 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oudenbosch?
De hardheid in Oudenbosch ligt rond de 7.84 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudenbosch.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie