Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud Gastel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Oud Gastel heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.84 dH in Oud Gastel.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Oud GastelTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4751
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Oud Gastel

Zit jij thuis ook met een irriterende huid of glascorrosie? Meer en meer Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Halderberge zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oud Gastel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oud Gastel?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oud Gastel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oud Gastel heeft een waterhardheid van 7.84. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oud Gastel

De waterhardheid van het leidingwater in Oud Gastel is ongeveer 7.84 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-gastel-4751

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius HWS 2500
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Kinetico Kube 15

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oud Gastel voer je de dH waarde terug van 7.84 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oud Gastel.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €800, excl. installatie. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1875 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oud Gastel.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel experts, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektronische waterontharderC.a. €910
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €90 per jaar
PlaatsingRond de €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oud Gastel?
De hardheid in Oud Gastel ligt rond de 7.84 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oud Gastel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie