Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stampersgat

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Stampersgat heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.84 dH in Stampersgat.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een irriterende huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid StampersgatHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4754
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32100 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stampersgat

Heb je in huis last van droog haar na het douchen of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Halderberge werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Stampersgat hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stampersgat?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stampersgat. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Stampersgat heeft een waterhardheid van 7.84. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Stampersgat

De waterhardheid van het drinkwater in Stampersgat bedraagt circa 7.84 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stampersgat-4754

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Halutec SensorSoft
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Calex Calex 22L
 • Amysoft C-300

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Stampersgat verlaag je de dH waarde van 7.84 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stampersgat.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontkalkers starten bij €680 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1550 en €1750 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Stampersgat.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €980
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €135 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €200
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Stampersgat?
De hardheid van het water in Stampersgat ligt rond de 7.84 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stampersgat.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie