Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eersel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Eersel heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Eersel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid EerselHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Eersel

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Eersel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Eersel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Eersel?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eersel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eersel ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Eersel

De waterhardheid van het leidingwater in Eersel is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eersel-5521

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:MC32
 • BWT AQA life
 • Halutec Domus DPS 300
 • Bayard Ecosoft 15
 • Watergenius Blue Line Max

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eersel reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Eersel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €135 voor een magnetische ontharder tot ruim €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2075 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Eersel.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen snel specialisten, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderC.a. €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €1030
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €100 per 12 maanden
PlaatsingV.a €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Eersel?
De waterhardheid in Eersel komt uit op ong. 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eersel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie