Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Duizel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Duizel leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Duizel.
 • Dit is de oorsprong van onder andere huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DuizelHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5525
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Duizel

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening of minder lekker water uit de kraan? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Eersel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Duizel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Duizel?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Duizel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Duizel heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Duizel

De waterhardheid van het water in Duizel is 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-duizel-5525

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Maxima Eco26
 • Euro Combi 10 Fleck
 • General electric GE-18C

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Duizel reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Duizel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €110 voor magnetische ontharders tot ruim €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €770, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1975 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Duizel.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €125
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektrische waterontharderRond de €950
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €120 op jaarbasis
InstallatieRond de €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Duizel?
De hardheid van het kraanwater in Duizel bedraagt 4.98 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Duizel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie