Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vessem

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vessem heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Vessem.
 • Dit kan zorgen voor problemen als een irriterende huid en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid VessemTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5512
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vessem

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en kalk op de lak van de auto? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Eersel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vessem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vessem?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vessem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vessem heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energiekosten, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Vessem

De waterhardheid van het leidingwater in Vessem is 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vessem-5512

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Simplex compact
 • Apic Heracles
 • Delta Rusela
 • AEG 26 L
 • Amysoft C-100

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vessem reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vessem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders starten vanaf €850, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1525 en €2075 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vessem.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel monteurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektrisch)Rond de €910
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €150 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Vessem?
De hardheid van het kraanwater in Vessem is ongeveer 4.98 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vessem.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie