Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veldhoven

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.66 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Veldhoven heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.66 dH in Veldhoven.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid VeldhovenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5505
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31900 kWh
Gem. Waterhardheid5.66 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Veldhoven

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Veldhoven vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Veldhoven heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veldhoven?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Veldhoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Veldhoven kent een waterhardheid van 5.66. Samengevat: zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Veldhoven

De waterhardheid van het drinkwater in Veldhoven ligt op ong. 5.66 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.66 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,12 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-veldhoven-5505

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Hydrotense Seduction 22
 • BWT Rondomat 50M
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Remon Waterontharders Sava

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veldhoven minimaliseer je de dH waarde van 5.66 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Veldhoven.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem zit ergens tussen de €1125 en €1975 incl. installatie. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Veldhoven.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Mechanische waterontharderVanaf €670
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudRond de €135 op jaarbasis
PlaatsingV.a €260
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Veldhoven?
De hardheid van het water in Veldhoven schatten we op 5.66 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Veldhoven.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie