Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steensel

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Steensel heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten vind je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Steensel.
 • Dit kan zorgen voor onder andere onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SteenselHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5524
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Steensel

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en/of extra zeep en shampoo nodig? Steeds meer huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Eersel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Steensel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Steensel?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Steensel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Steensel heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Steensel

De waterhardheid van het drinkwater in Steensel is ongeveer 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-steensel-5524

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Steensel minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Steensel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €680 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2075 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Steensel.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €145 per 12 maanden
InstallatiekostenVanaf €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Steensel?
De hardheid in Steensel schatten we op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Steensel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie