Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Knegsel

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Knegsel resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Knegsel.
 • Dit kan leiden tot situaties als kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid KnegselTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5511
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Knegsel

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Eersel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Knegsel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Knegsel?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Knegsel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Knegsel ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Knegsel

De waterhardheid van het water in Knegsel bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-knegsel-5511

Populaire merken en modellen

 • Delta Rusela
 • Judo MultiSoft 2P
 • Remon Waterontharders Kama
 • Judo MultiSoft 2P
 • North Star 11ED

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Knegsel verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Knegsel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €710 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1525 en €2000 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Knegsel.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1120
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €145 per 12 maanden
PlaatsingV.a €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Knegsel?
De waterhardheid in Knegsel is grofweg 4.98 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Knegsel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie