Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wintelre

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Wintelre leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Wintelre.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid WintelreFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5513
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wintelre

Zit jij thuis ook met een droge huid of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Eersel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wintelre hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wintelre?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wintelre. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wintelre kent een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wintelre

De waterhardheid van het drinkwater in Wintelre is 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wintelre-5513

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Tibera
 • Erie Maxima Eco32
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • SuperSoft SuperSoft

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wintelre verklein je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wintelre.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €720, zonder installeren. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1100 en €2250 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wintelre.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Mechanische waterontharderV.a €690
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1090
Reinigingszout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenRond de €160 per 12 maanden
InstallatieCirca €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Wintelre?
De hardheid van het leidingwater in Wintelre schatten we op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Wintelre.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie