Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Volendam

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Volendam maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Volendam.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid VolendamHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Volendam

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de gemeente Edam-Volendam werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Volendam wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Volendam?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Volendam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Volendam heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Volendam

De waterhardheid van het drinkwater in Volendam bedraagt circa 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-volendam-1131

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Kinetico Kube 15
 • Hydrotense Seduction 8
 • Euro Combi 25 Fleck

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Volendam verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Volendam.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen bij €840, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1200 en €2050 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Volendam.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderV.a €810
Elektronische waterontharderBegint bij €1130
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €110 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Volendam?
De hardheid van het water in Volendam is doorgaans 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Volendam.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie