Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schardam

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Schardam heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Schardam.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SchardamFunctioneringBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1476
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Schardam

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zachtere was en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Edam-Volendam opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Schardam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Schardam?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Schardam. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Schardam heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere stookkosten, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Schardam

De waterhardheid van het drinkwater in Schardam bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schardam-1476

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 200
 • Erie Maxima Eco20
 • General electric GE-18C
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schardam reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schardam.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €730 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1125 en €1975 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Schardam.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektrische waterontharderCirca €1130
Tabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €155 op jaarbasis
MontageC.a. €230
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Schardam?
De waterhardheid in Schardam bedraagt 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lager energieverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een minder droge huid, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schardam.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie