Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beets

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Beets leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Beets.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BeetsFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Beets

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Edam-Volendam opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beets hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beets?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Beets. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvol water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beets heeft een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Beets

De waterhardheid van het drinkwater in Beets bedraagt circa 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-beets-1475

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Erie IQsoft Eco26
 • Atlantis AT210
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beets minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Beets.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot een slordige €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1975 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Beets.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel specialisten, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €95
Mechanische waterontharderC.a. €880
Waterontharder (elektronisch)Circa €1000
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €140 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Beets?
De waterhardheid in Beets schatten we op 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen middels zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beets.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie