Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kwadijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Kwadijk heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Kwadijk.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KwadijkHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1471
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Kwadijk

Heb je last van een irriterende huid en/of te veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Edam-Volendam zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Kwadijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kwadijk?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Kwadijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kwadijk heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Kwadijk

De waterhardheid van het drinkwater in Kwadijk ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kwadijk-1471

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Combilux plus 150
 • Apic Nessos
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • North Star 9ED
 • General electric GXOF18KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kwadijk reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kwadijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €830, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1325 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Kwadijk.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1140
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €90 p/jaar
PlaatsingRond de €180
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Kwadijk?
De waterhardheid in Kwadijk komt uit op ong. 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kwadijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie