Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Purmer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Purmer maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Purmer.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid PurmerWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1481
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Purmer

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of kalkaanslag op douchekop? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Edam-Volendam vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Purmer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Purmer?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Purmer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een zachte huid en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Purmer ontvangt een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Purmer

De waterhardheid van het leidingwater in Purmer bedraagt circa 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-purmer-1481

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Lubron Softstar Classic
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Bayard Tenera 22

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Purmer voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Purmer.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €140 voor magnetische ontharders tot zo’n €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1875 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Purmer.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Elektronische waterontharderC.a. €1040
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudV.a €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Purmer?
De waterhardheid in Purmer is plus minus 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Purmer.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie