Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Middelie

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Middelie resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Middelie.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €285 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MiddelieHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Middelie

Heb jij genoeg van een irriterende huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huishoudens nemen een slimme waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Edam-Volendam zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Middelie heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Middelie?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Middelie. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Middelie ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Middelie

De waterhardheid van het drinkwater in Middelie is 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-middelie-1472

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 200
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Culligan Medallist 915
 • Bayard Ecosoft 10
 • Boshuis Twin

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Middelie reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Middelie.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten bij €730, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €2050 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Middelie.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractRond de €105 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €220
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Middelie?
De hardheid van het leidingwater in Middelie bedraagt 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Middelie.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie