Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maria Hoop

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Maria Hoop heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige info info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Maria Hoop.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals bittere thee en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Maria HoopZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6105
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Maria Hoop

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer Nederlanders plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Echt-Susteren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Maria Hoop heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Maria Hoop?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Maria Hoop. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Maria Hoop heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Maria Hoop

De waterhardheid van het drinkwater in Maria Hoop bedraagt circa 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-maria-hoop-6105

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Lubron Softstar SXT2
 • Watergenius HWS 2500
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Kinetico Kube 6
 • Delta Onega

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Maria Hoop reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Maria Hoop.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1500 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €660 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1125 en €1925 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Maria Hoop.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en zonder kosten monteurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €900
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €105 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Maria Hoop?
De hardheid in Maria Hoop is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Maria Hoop.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie