Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roosteren

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Roosteren zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Roosteren.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals droog haar na het douchen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €335 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid RoosterenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6116
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Roosteren

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Echt-Susteren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Roosteren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Roosteren?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Roosteren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Roosteren zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Roosteren

De waterhardheid van het water in Roosteren bedraagt circa 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-roosteren-6116

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Mooiwater Compact
 • General electric GXOF27KE
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Waterluxe Combi 25
 • Watergenius Blue Line Max

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roosteren verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Roosteren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers beginnen bij €690, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1600 en €1925 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Roosteren.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel vakmannen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Mechanische waterontharderV.a €650
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1090
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €125 op jaarbasis
InstallatieCirca €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Roosteren?
De hardheid van het water in Roosteren is plus minus 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Roosteren.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie