Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Echt

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, vies water of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Echt heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Echt.
 • Dit kan zorgen voor onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid EchtWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Echt

Zit jij thuis ook met een erg droge huid of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Echt-Susteren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Echt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Echt?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Echt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Echt heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Echt

De waterhardheid van het drinkwater in Echt bedraagt circa 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-echt-6101

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Kinetico Sumo 2
 • Waterboss 900
 • Kinetico Ergo 18

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Echt minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Echt.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €80 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €760 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1325 en €1900 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Echt.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1020
Regeneratiezout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €140 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Echt?
De waterhardheid in Echt ligt op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Echt.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie