Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwstadt

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Nieuwstadt heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl vind je praktische info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Nieuwstadt.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid NieuwstadtHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6118
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nieuwstadt

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Echt-Susteren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuwstadt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuwstadt?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwstadt. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuwstadt ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nieuwstadt

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwstadt ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nieuwstadt-6118

Vaak geplaatste ontharders

 • Mooiwater Medium
 • Delta Onega
 • Apic Melite
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwstadt reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuwstadt.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie zit ergens tussen de €1250 en €1900 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuwstadt.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Mechanische waterontharderC.a. €750
Elektrische waterontharderC.a. €940
Zouttabletten€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €80 op jaarbasis
InstallatieVanaf €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nieuwstadt?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwstadt schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwstadt.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie