Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Susteren

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Susteren resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Susteren.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als glascorrosie en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SusterenFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6114
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Susteren

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer huishoudens nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de gemeente Echt-Susteren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Susteren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Susteren?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Susteren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Susteren heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Susteren

De waterhardheid van het water in Susteren bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-susteren-6114

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Mooiwater Mini+
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • BWT AQA smart C
 • Kinetico Kube 15
 • Atlantis Cabinet A-10R

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Susteren reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Susteren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €770, zonder installeren. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1600 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Susteren.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en direct monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1020
Onthardingstabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €80 p/jaar
PlaatsingskostenCirca €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Susteren?
De waterhardheid in Susteren is circa 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. prettige douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Susteren.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie