Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Joost

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sint Joost zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Sint Joost.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint JoostZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6112
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sint Joost

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten of te veel schoonmaken? Een groot deel van de huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een lagere energierekening. In de gemeente Echt-Susteren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Sint Joost hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint Joost?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint Joost. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint Joost kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint Joost

De waterhardheid van het water in Sint Joost is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sint-joost-6112

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Mini
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint Joost reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint Joost.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders starten bij €790, zonder installeren. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1750 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Sint Joost.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektrische waterontharderC.a. €1090
Zouttabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €95 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Sint Joost?
De hardheid in Sint Joost is ongeveer 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint Joost.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie