Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koningsbosch

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Koningsbosch zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Koningsbosch.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KoningsboschFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6104
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Koningsbosch

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Echt-Susteren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Koningsbosch wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Koningsbosch?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Koningsbosch. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Koningsbosch heeft een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Koningsbosch

De waterhardheid van het drinkwater in Koningsbosch bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-koningsbosch-6104

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Digisoft EC-500
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Apic Zetes junior

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koningsbosch minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Koningsbosch.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Koningsbosch.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €960
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €80 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Koningsbosch?
De waterhardheid in Koningsbosch is gemiddeld 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Koningsbosch.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie