Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drimmelen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Drimmelen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.90 dH in Drimmelen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een droge huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DrimmelenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4924
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Drimmelen

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of aanslag op servies? Een toenemende groep Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Drimmelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Drimmelen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Drimmelen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Drimmelen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Drimmelen kent een waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Drimmelen

De waterhardheid van het leidingwater in Drimmelen bedraagt circa 7.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-drimmelen-4924

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi compact 10
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • AEG 26 L
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drimmelen reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Drimmelen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1575 en €1800 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Drimmelen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos snel vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Elektrische waterontharderRond de €940
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €150 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €190
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Drimmelen?
De hardheid van het kraanwater in Drimmelen schatten we op 7.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Drimmelen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie