Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Made

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Made heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Made.
 • Dit is de oorsprong van situaties als eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MadeWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Made

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Drimmelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Made gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Made?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Made. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Made ontvangt een waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Made

De waterhardheid van het drinkwater in Made is 7.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-made-4921

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Halutec Domus DPS 300
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Made voer je de dH waarde terug van 7.90 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Made.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1550 en €1975 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Made.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel monteurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektronisch)V.a €940
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €160 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Made?
De waterhardheid in Made ligt rond de 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Made.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie