Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lage Zwaluwe

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Lage Zwaluwe heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.90 dH in Lage Zwaluwe.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als veel schoonmaakwerk en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Lage ZwaluweHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4926
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lage Zwaluwe

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Drimmelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lage Zwaluwe hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lage Zwaluwe?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lage Zwaluwe. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lage Zwaluwe zit met een waterhardheid van 7.90. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lage Zwaluwe

De waterhardheid van het water in Lage Zwaluwe is ongeveer 7.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lage-zwaluwe-4926

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Mooiwater Grande
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Erie Softline Eco20

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lage Zwaluwe minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €775.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lage Zwaluwe.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot meer dan €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders starten bij €670, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1500 en €1975 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Lage Zwaluwe.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis monteurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €110 per jaar
InstallatiekostenC.a. €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lage Zwaluwe?
De hardheid van het water in Lage Zwaluwe schatten we op 7.90 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lage Zwaluwe.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie