Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterhout

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Oosterhout maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH in Oosterhout.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OosterhoutHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Gem. Gasverbruik M31250 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oosterhout

Heb je in huis last van een droge huid en/of glascorrosie? Steeds meer huishoudens plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de gemeente Oosterhout kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oosterhout was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oosterhout?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oosterhout. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oosterhout heeft een geschatte waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oosterhout

De waterhardheid van het leidingwater in Oosterhout bedraagt circa 7.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oosterhout-4909

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Watergenius HWS 2500
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • General electric GXOF18KE
 • BWT AQA Perla 20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterhout minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oosterhout.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €1775 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Oosterhout.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Waterontharder (elektronisch)V.a €1110
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €155 per beurt
InstallatiekostenCirca €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oosterhout?
De hardheid van het leidingwater in Oosterhout is gemiddeld 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oosterhout.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie