Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zundert

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Zundert heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.84 dH in Zundert.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid ZundertWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zundert

Heb je in huis last van een irriterende huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Zundert vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zundert wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zundert?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zundert. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zundert kent een waterhardheid van 7.84. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zundert

De waterhardheid van het drinkwater in Zundert ligt op ong. 7.84 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zundert-4881

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Bayard Tenera 14
 • Kinetico Kube 6
 • BWT AQA viseo
 • Erie Slimline Eco8

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zundert verlaag je de dH waarde van 7.84 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zundert.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders beginnen bij €780, excl. installatie. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €2150 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Zundert.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct installatiebedrijven, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Mechanische waterontharderVanaf €870
Elektrische waterontharderVanaf €930
Onthardingszout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €95 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zundert?
De hardheid van het kraanwater in Zundert is om en nabij de 7.84 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zundert.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie