Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Etten-Leur

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Etten-Leur resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Etten-Leur.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energierekening, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Etten-LeurHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4875
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Etten-Leur

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Etten-Leur zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Etten-Leur was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Etten-Leur?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Etten-Leur. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Etten-Leur kent een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Etten-Leur

De waterhardheid van het leidingwater in Etten-Leur bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-etten-leur-4875

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Euro Combi 14 Fleck
 • Erie Softline Eco20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • General electric GE-45HF
 • Bayard Tenera 14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Etten-Leur verklein je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Etten-Leur.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1575 en €1850 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Etten-Leur.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en vandaag nog monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €1130
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €85 op jaarbasis
MontageV.a €150
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Etten-Leur?
De waterhardheid in Etten-Leur schatten we op 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Etten-Leur.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie