Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terheijden

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Terheijden leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.90 dH in Terheijden.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid TerheijdenHoe functioneert zo’n installatie?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4844
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Terheijden

Heb jij genoeg van een droge huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal huishoudens installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Drimmelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Terheijden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Terheijden?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Terheijden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Terheijden kent een waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Terheijden

De waterhardheid van het drinkwater in Terheijden is 7.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-terheijden-4844

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar SXT2
 • North Star 14UD
 • Boshuis Duolux plus 100
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Terheijden reduceer je de dH waarde van 7.90 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Terheijden.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2050 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Terheijden.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektrische waterontharderBegint bij €930
Regeneratiezout€25 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Terheijden?
De hardheid van het kraanwater in Terheijden is circa 7.90 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Terheijden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie