Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Breda

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Breda resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je uitgebreide info over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH in Breda.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BredaFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4819
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Breda

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Breda opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Breda was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Breda?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Breda. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Breda heeft een waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Breda

De waterhardheid van het water in Breda is ongeveer 7.90 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-breda-4819

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Amysoft E-200
 • Amysoft E-300
 • Bayard Tenera 22
 • Amysoft E-100

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Breda voer je de dH waarde terug van 7.90 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Breda.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €810, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1400 en €1725 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Breda.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct merken, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Elektrische waterontharderRond de €1110
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenC.a. €100 per 12 maanden
MontageV.a €275
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Breda?
De hardheid in Breda is ongeveer 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Breda.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie