Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wagenberg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wagenberg leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Wagenberg.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op de ramen en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WagenbergHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4845
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wagenberg

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Drimmelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Wagenberg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wagenberg?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wagenberg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wagenberg ontvangt een waterhardheid van 7.90. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wagenberg

De waterhardheid van het leidingwater in Wagenberg is om en nabij de 7.90 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-wagenberg-4845

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Kinetico Kube 15
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • BWT AQA Perla 20
 • Hydrotense StandAlone 18L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wagenberg voer je de dH waarde terug van 7.90 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wagenberg.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €1700 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wagenberg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektrische waterontharderV.a €1100
Onthardingszout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Wagenberg?
De hardheid van het kraanwater in Wagenberg ligt rond de 7.90 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wagenberg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie