Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hooge Zwaluwe

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Hooge Zwaluwe leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 7.90 dH in Hooge Zwaluwe.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Hooge ZwaluweTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
Gem. Gasverbruik M31480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hooge Zwaluwe

Heb je last van slecht functionerende apparaten en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Drimmelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hooge Zwaluwe hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hooge Zwaluwe?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hooge Zwaluwe. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hooge Zwaluwe kent een waterhardheid van 7.90. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere energiekosten, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hooge Zwaluwe

De waterhardheid van het water in Hooge Zwaluwe bedraagt ongeveer 7.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hooge-zwaluwe-4927

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Judo Quicksoft Duo
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Erie Softline Eco10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hooge Zwaluwe reduceer je de dH waarde van 7.90 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hooge Zwaluwe.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders starten vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1175 en €1850 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Hooge Zwaluwe.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Elektronische waterontharderCirca €920
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €145 per jaar
PlaatsingRond de €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hooge Zwaluwe?
De hardheid van het leidingwater in Hooge Zwaluwe ligt rond de 7.90 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hooge Zwaluwe.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie